ב- 1.02.2017 פרסמה פרקליטות המדינה את הנחיה מס' 2.29 המחמירה את האכיפה נגד אנשים המפיצים תמונות וסרטונים מיניים ברשת ללא הסכמת המצולמים.
כפי שפורסם באתר משרד המשפטים, ההנחיה החדשה נועדה להתוות עקרונות מנחים לעריכת חקירה ושיקולי תביעה בהעמדה לדין של אדם שפרסם תצלום, הקלטה או סרטים בעלי אופי מיני, ללא הסכמת המצולמים.
בחודש ינואר 2014 נכנס לתוקפו התיקון לחוק למניעת הטרדה מינית, התשע"ד-2013, המכונה גם חוק הסרטונים. התיקון נעשה על רקע פרסום תצלומים, סרטים והקלטות בעלות אופי מיני שלא בהסכמת המצולמים ברשתות חברתיות ובאפליקציות סלולריות.
בהנחיה מפורטים מכלול השיקולים המנחים בחקירת פרסומים מיניים, ביניהם האינטרס הציבורי בהעמדה לדין בגין עבירות פרסום תכנים מיניים ללא הסכמה ובהרחבת החקירה לגורמים שונים בשרשרת הפצת התוכן, כמו גם הקושי בקבלת מידע מספקיות האינטרנט והסלולר.
עוד מפרטת ההנחיה מידע בנוגע לפעולות אכיפה של הסרת תכנים מיניים האסורים או צמצום הגישה אליהם. כך למשל יש ליידע את נפגע העבירה על האפשרות העומדת בפניו לבקש את הסרת התוכן האסור מהפלטפורמה המקוונת בה פורסם. בנוסף, ניתן להגיש בקשה משפטית לרשויות המדינה על מנת שאלה יפנו אל ספקיות השירות בדרישה להסרת התוכן.