חברת
Vizio
, אחת מיצרניות הטלוויזיות החכמות הגדולות בעולם תיאלץ לשלם 2.2 מיליון דולר על מנת ליישב תביעה לפיה החברה אספה מידע באופן שיטתי על הרגלי צפייה של 11 מיליון לקוחות במדינה ללא ידיעתם וללא הסכמתם.
ארגון ה-
FTC
(
Federal Trade Commission
) האמריקני הוא זה שיזם את התביעה. לטענת הארגון, החברה החלה לייצר ולמכור טלוויזיות חכמות המתממשקות לרשת האינטרנט ומכילות תוכנה המשמשת לזיהוי אוטומטי של תוכן הנצפה בה. התוכנה אוספת מידע מלקוחות ללא ידיעתם ופעולתה מתאפשרת דרך הפעלת פיצ'ר שמטרתו לאפשר ללקוחות לקבל הצעות לתכניות ולתכנים על פי העדפתם האישית.
כך, אוספת התוכנה ללא אישור הלקוחות מידע אודות התכנים הנצפים על ידי הלקוח, כמו גם מידע אישי אחר ומשדרת אותו לשרתים הנמצאים בשליטת החברה. על פי ההאשמות, החברה נהגה להעביר את המידע לחברות צד שלישי למטרות ניתוח קהלים, אנליזה, מעקב והפקת תובנות עסקיות.
החברה טוענת מצידה כי מעולם לא שייכה את המידע הנאסף לחשבונות משתמשים, כך שהמידע נאסף אנונימית ולצרכי מחקר על התנהגות צרכנים בלבד.
יחד עם זאת, טוענים ב-
FTC
כי התוכנה מסוגלת לשייך כתובות
IP
למידע שנאסף על ידה, כמו גם מאפשרת איסוף כמויות גדולות של מידע על משתמשים כמו גיל, מין, הכנסה, מצב משפחתי, גודל המשפחה, רמת השכלה וכדומה.