מחלוקת רגולטורית בין סין לענקיות הייטק בארה"ב בעקבות תקנות חדשות בתחום אבטחת המידע.
ממשלת סין פרסמה טיוטת תקנות המחייבת חברות תוכנה, כמו גם יצרניות חומרה מסוימות הפועלות בסין לחשוף את קוד המקור של מוצריהן על מנת להוכיח כי הקוד אינו ניתן לפריצה על ידי האקרים.
חברות כגון IBM, אינטל ומייקרוסופט הביעו דאגה מן המהלך ומן האפשרות שקוד יגיע לידיים הלא נכונות, מתחרים או גורמים עבריינים.
לטענתן, בכל מקרה מסירת קוד המקור אינה מבטיחה כי לא ניתן לפרוץ אל המוצר. לדבריהן, חיוב החברות למסור מידע כה רגיש עשוי לפגוע בחדשנות הטכנולוגית וברמת האבטחה של מוצריהן.
התקנות עתידות להיכנס לתוקפן ביוני 2017, אך חברות הטכנולוגיה כבר הגישו את התנגדותן לטיוטה באופן רשמי ופנו לוועדה הממשלתית לאבטחת מידע של ממשלת סין.
גורמים בממשלת סין השיבו כי המהלך נחוץ על מנת להבטיח כי לא יוטמעו תוכנות ריגול בתוך מוצרים זרים העושים את דרכם לתוך המדינה ואף הסתמכו על הצהרות קודמות ששחרר אדוארד סנואודן בעבר, בהן הוא טוען כי תוכנות אמריקניות הנמכרות מחוץ למדינה מכילות באופן תדיר פרצות מובנות אשר לתוכן ניתן להחדיר תוכנות ריגול.
למרות השגותיהן של החברות, המהלך אינו צפוי לגרום לחברות להפסיק את פעילותן בשוק הסיני העצום בשל חשיבותו הכלכלית ובשל העובדה כי סין חוקקה בעבר תקנות בתחומי אבטחת המידע אשר יישומן לא נאכף בפועל או נאכף בצורה חלקית, אם כי לדעת מומחים, מדיניות האכיפה עשויה להשתנות עם כניסת התקנות החדשות לתקפן.