סין הגישה מעל למיליון בקשות לפטנטים בשנת 2015, מה שהפך אותה לשיאנית העולמית בהגשת בקשות לפטנט באותה השנה, זאת על פי דו"ח שנתי של הארגון העולמי לקניין רוחני.
עיקר הפטנטים הוגשו בתחומי הטלקום, מחשוב, מוליכים למחצה וטכנולוגיה רפואית ומספרם היווה יותר מסך הפטנטים שהוגשו על ידי יפן, דרום קוריאה וארה"ב גם יחד באותה השנה. יחד עם זאת, על פי הנתונים נראה כי מרבית הבקשות לפטנט הוגשו בתוך המדינה, בעוד שרק כ-40 אלף מתוכן היו בקשות לפטנטים בינלאומיים ומרביתן היו פרי יוזמתן של החברות Huawei ו-ZTE.
לדעת מומחי פטנטים בסין, המספרים העצומים הינם תוצר של אופן הגדרת המונח פטנט בסין. בשונה ממדינות אחרות, ההגדרה הסינית לפטנט כוללת בתוכה גם פיתוחים אשר בעולם נחשבים למדגמים או לעיצובים ואשר לא היו מוגשים כפטנטים במדינות אחרות.
לדברי המומחים, מרבית הבקשות הן לרישום פיתוחים בתחום המכניקה, אשר אין בהם אלמנטים יוצאי דופן של חדשנות אשר היו מזכים אותם להגנת פטנט בעולם.
סיבה אפשרית נוספת לכמות הפטנטים החריגה היא החלטה של ממשלת סין לתמרץ ולעודד הגשת פטנטים, כאשר היעד המבוקש שהציבה הממשלה היה הגשת שני מיליון פטנטים בשנת 2015.
נראה שאף על פי כן הצליחו הסינים לעמוד רק במחצית היעד הנכסף.