כחלק מחקירה מאסיבית של חשודים בצריכת פורנוגרפיית ילדים בארה"ב, הוצא צו אשר איפשר לסוכנות ה-FBI לחדור למחשביהם של אלפי חשודים בפדופיליה באמצעות שימוש בכלי דמוי רוגלה והביא למעצרם של חשודים במעל 120 מדינות ברחבי העולם.
עניין הצו הפדרלי נידון כחלק ממשפט המתנהל נגד אחד החשודים בפרשה.
הצו הפדרלי הינו תוצר של חקירה בינלאומית שמטרתה להפליל משתמשים באתר פורנוגרפיית ילדים הידוע בשם 'Playpen' ואשר עד לאחרונה ניתן היה לגלוש אליו דרך דפדפן TOR האנונימי. האתר עצמו הושבת, אך החומרים שנאספו ממנו אפשרו להגיע אל אלפי חשודים.
פרקליטם של אחד החשודים התלונן במהלך הדיון על פגיעה בפרטיות אשר התאפשרה מכוח הצו והלין על האפשרות לפריצה לתוך מחשבי החשודים. הפרקליט אף ביקש כי לא ייעשה שימוש בראיות שנאספו ממחשבי מרשו והושגו לכאורה באמצעים פסולים.
על פי הדיווחים, סוכנות ה-FBI השתלטה על האתר אך לא השביתה אותו באופן מיידי, אלא המשיכה להפעילו בתקווה לתפוס משתמשים. הסוכנות השתמשה בכלי הדומה באופן פעולתו לתוכנת רוגלה ובאופן זה הצליח "לקלף" את שכבת האנונימיות של דפדפן TOR וחשפה את כתובות ה-IP האמיתיות של המשתמשים. לאחר מכן, פנתה הסוכנות בצו אל ספקיות האינטרנט הרלוונטיות ודרשה את חשיפת זהות המשתמשים שמאחורי כתובות ה-IP.
אחת הטענות כנגד השימוש בצו היא כי הוא נחתם בחוסר סמכות. החוק הפדרלי מחייב כי צו שחורג מתחומי המדינה ייחתם על ידי שופט מחוזי בלבד ואילו במקרה הנדון, הצו נחתם על ידי שופטת שלום (יש לציין כי תיקון לחוק המעניק לשופטי שלום סמכות לחתום על צווים בינלאומיים עתיד לעבור ב-1 בדצמבר השנה).
כרגע מתנהלים בארה"ב מעל 100 דיונים בתיקי Playpen, כאשר בחלק מן המקרים קבעו השופטים כי הראיות הושגו באמצעים לא כשרים ואף פסלו את הראיות. במקרים אחרים לא פסלו השופטים את הראיות, הגם שקבעו כי הן נאספו אגב פגיעה בפרטיות.
עד כה נראה כי ההכרעה נעשית בכל מקרה לגופו וכי השופטים נדרשים לאזן בין הזכות לפרטיות אשר אינה פוסחת גם על נאשמים בעבירה פלילית לבין אינטרס ההעמדה לדין של חשודים בפשעים חמורים.