האמנה הבינלאומית נגד זיוף Anti-Counterfeiting Trade Agreement, נועדה ליצור אחדות וסטנדרטים לשמירה ואכיפת זכויות יוצרים. בין היתר, האמנה יוצרת תשתית משפטית בינלאומית למלחמה במוצרים מזויפים, הפרת זכויות יוצרים באינטרנט ומכירת תרופות גנריות.
האיחוד האירופי שקל את יתרונות וחסרונות ההסדרה וברוב מובהק של 478 נגד, 39 בעד ו-165 נמנעים ACTA לא תיושם במדינות האיחוד האירופי.
הסיבה המרכזית לדחיית האמנה נשענה על החשש להגבלת חופש המידע באינטרנט, למגינת ליבם של תומכי האמנה אשר ביקשו להקשיח את החוקים במדינות אירופה השונות.
זה המקום לציין כי מדינות אחרות אשר מסרו הסכמה ראשונית לאמנה, כגון יפן, ארצות הברית, מרוקו וניו-זילנד, עדיין לא קיבלו בפועל את האמנה. רק לאחר ש-6 מדינות לפחות יקבלו את האמנה בפועל, תיכנס זו לתוקף ותחול אך ורק על המדינות שקיבלו אותן.
יש הסבורים כי עדיין לא ניתן להספיד את ACTA באירופה מאחר ועדיין ניתן להחיות את ההצעה באמצעות הזרוע המבצעת של האיחוד האירופי בסיועו של בית המשפט באיחוד.