המועצה העליונה של הכוחות המזוינים במצרים לא העריכה את כנותה של של הבלוגרית המצרית, אסמה מחפוז. בפרסומיה בפייסבוק וטוויטר, ציינה מחפוז כי כל עוד אין חוק ואין צדק במצרים, אין באמת סיבה להיות מוטרדים מכך שכנופיות חמושות מפטרלות ברחובות ומחסלות את אזרחי המדינה.
לאחר חקירתה של מחפוז על-ידי הצבא המצרי בעקבות פרסומיה, מחפוז שוחררה בערבות גבוהה במיוחד שהעלתה חשש כי עוד לפני שהחל ההליך המשפטי, דינה כבר נחרץ. מהתנהלות השלטון המצרי נראה כי ינקטו נגד מחפוז הליכים משפטיים אך לא היה ברור לבלוגרית האם אלה יהיו במסגרת הליך אזרחי או צבאי.
לאור
מקרים דומים של אזרחים מצרים אשר פרסמו מידע שלא מצא חן בעיני השלטון המצרי והועמדו לדין צבאי, זאת למרות שלא היו חלק מן הצבא המצרי, גבר החשש בקרב קבוצות התומכות בחופש הביטוי כי מעבר לכך שהבלוגרית לא פרסמה לשון הרע על הצבא המצרי, הרי שהליך שיפוט צבאי לא יעמוד בקריטריונים המינימאליים של הליך הוגן.
בעקבות פרסום מקרה זה גברה הביקורת העולמית על התנהלות השלטון והצבא המצרי, כאמור בעיקר על היעדרו של הליך הוגן. בסופו של דבר ולאחר לחץ לא מבוטל מארגון עיתונאים ללא גבולות, הצבא המצרי הודיע כי לא ינקטו הליכים משפטיים נגד מחפוז.
לאחר הדחתו של מובארק, לא ברור עדיין כיצד יתייחס השלטון החדש לפרסון של דעות אזרחיו על התנהלות הרשויות השונות במדינה. נזכיר כי בתקופת מובארק הרשויות המצריות
עצרו כ-20 בלוגרים מוסלמים ונוצרים המשתייכים לתנועה לדמוקרטיה במזרח התיכון. התנועה פועלת למען שוויון חברתי, סובלנות דתית, דמוקרטיה וחופש ביטוי - ונתמכת בגלוי על ידי ממשלת ארצות הברית.
כך גם הצנזורה והמעקב של הרשויות המצריות אחר תחלופת מידע היו עניין של מה בכך, כפי שגם ניתן לראות מהחלטת רשות התקשורת הלאומית במצרים אשר הכריזה כי
אסור לקיים שיחות בינלאומיות באמצעות תקשורת אינטרנט (VoIP).