איגוד תעשיית ההקלטות האמריקני RIAA יוצא שוב בהצהרות נגד חוק זכויות יוצרים בארה"ב. מנכ"ל האיגוד קארי שרמן אמר שהחוק "קלוקל" ולא מגן על יצרני התוכן. לטענת שרמן, ה-Digital millenium act שמהווה את חוק זכויות היוצרים האמריקני מ-1998 מלאה פרצות המאפשרות לספקי אינטרנט ותאגידים ברשת להעלים עין מעבירות של לקוחות, מבלי לשאת בתוצאות המשפטיות.
שרמן דיבר בפורום אספן למדיניות טכנולוגית. "בלתי אפשרי לעלות על כל הפרות זכויות היוצרים שנעשות ברשת. אין לנו את היכולת לפקח ולזהות את כל האתרים שמפרים זכויות של בעלי תוכן דוגמת אתרי שיתוף קבצים
פיראטיים בסגנון RapidShare".
ה-Digital Act נחשב לחוק סבוך ושנוי במחלוקת. הוא התקבל כתוצאה ממשא ומתן בין ספקי פס רחב, חברות אינטרנט ותאגידי תוכן. אחד מסעיפי המפתח בחוק קובע כי חברות אינן אחראיות לתוכן המהווה הפרה של זכויות יוצרים המפורסם באתרים שלהן, כל עוד פעלו לפי הנהלים הנדרשים להסרתו ברגע שקיבלו דיווח מבעל הזכויות.
שרמן אמר לאתר Cnet כי ייתכן שהקונגרס ייאלץ לגבש חקיקה חדשה הלוקחת בחשבון את חלקם ב
הגנה על זכויות יוצרים של מנועי חיפוש, מפעילי שרתים מארחים וספקי פס רחב. שרמן מסר כי במקביל
מנסה RIAA ליצור הסכמים בלתי פורמליים עם גופים בתחומים אלו.
מנהל המוצר ב-You-Tube חלק מכנס על דעתו של שרמן, וטען כי ה-Digital act מצליח ליישב בין הרצון לאפשר לחברות ליצור חידושים טכנולוגיים והצורך להגן על זכויות יוצרים. שרמן הסכים כי You-Tube השתפר בתחום ההסרה של תוכן מפר זכויות, אך הזהיר מפני תרחיש בו Google עשויה להפסיק להסיר תכנים אלו, ולא לשאת באחריות.