מה הייתם עושים לו הייתם מגלים שמישהו צופה על חשבונכם בכבלים? זה בדיוק מה שקרה לא`, לקוח של חברת HOT שגילה לפני כחודש כי "באדיבות" החברה שודך לו "טרמפיסט" שמזמין על חשבונו סרטים ותכניות לצפייה ב-VOD.
בחודש יולי האחרון קיבל לביתו הלקוח את החשבונית של חברת HOT וגילה לתדהמתו כי הוא מחוייב בסרטים ובחבילות בידור אותן מעולם לא הזמין. שיחה עם נציג שירות הלקוחות של החברה חשפה בפניו מידע מעניין: מזה חודשיים, מנוי נוסף הרשום על שם אדם אחר, מחוייב מחשבונו באמצעות אמצעי התשלום שלו. נציגת השירות הבטיחה לא` הממורמר שהחיובים המיותרים, שנוצרו עקב טעות של החברה, יטופלו וחשבונו יזוכה.
אבל הבטחות לחוד ומעשים לחוד: בחודש אוגוסט הנוכחי ראה א` שחשבונו ממשיך להיות מחוייב עבור תכנים שלא הזמין. בשיחה נוספת ל-HOT נאמר לו שמכיוון שהלקוח לו שייך המנוי טרם אותר, הסכום ממשיך להיגבות דרך אמצעי התשלום הקיים. בשיחה עם נציג אחר אף הבהירה הוט כי הלקוח "ה"טרמפיסט" ביצע
גניבת זהות לא` ולהוט אין כל אחריות בעניין. בקשתו של א` להחליף את אמצעי התשלום שלו - נתקלה בסירוב ונאמר לו כי כל עוד אמצעי התשלום שלו מופיע במנוי הנוסף, הוא ימשיך לשלם.
בעקבות פנייה של עיתון "גלובס" נבדק הנושא במחלקת קשרי לקוחות של הוט, שביצעה תחקיר על המקרה. התחקיר המזורז העלה כי החיוב השגוי לא היה תוצאה של גניבת זהות אלא תוצאה של טעות הקלדה בהוט עצמה.
בהקשר זה נציין כי בחודש שעבר קבע שופט בית המשפט ל
תביעות קטנות עודד מאור כי על HOT לפצות לקוח 2,000 ש"ח פיצויים על עוגמת נפש, בגין חיוב שלא כדין.
בחודש מרץ השנה קבע משרד התמ"ת כי HOT
הטעתה צרכנים בקמפיין פרסום להצטרפות לשירותי האינטרנט שלה.