האם משבר האינטרנט הגדול ביותר של השנה הגיע לסיומו? Google מדווחת כי קיבלה אישור מהשלטונות בסין לחדש את פעולת מנוע החיפוש שלה במדינה. במסגרת החידוש תפסיק גוגל להפנות אוטומטית את הגולשים הסינים למנוע החיפוש של החברה בהונג-קונג.
בכך תגיע לקיצה המחלוקת שהגיעה עד כדי התכתשויות בין מחלקת המדינה האמריקנית לשלטון בסין, ואיימה על פעולתה של מפעילת מנוע החיפוש הגדול בעולם, בשוק האינטרנט הגדול בעולם. החשש הגדול כי גוגל תיזרק לעד מסין בשל העמדה הנחרצת שהביעה נגד הצנזורה במדינה, נרגע היום.
עם קבלת הידיעה זינקה מניית גוגל בשני אחוזים בבורסות העולם. יחד עם זאת אנליסטים מעריכים כי מעמדה של החברה בסין עדיין פגיע. כזכור, רק לפני שבוע, חסמה סין את
אופציית החיפוש המועדף של גוגל.
הסיבה הידועה למשבר בין ענקית החיפוש לשלטונות הסיניים היא שגוגל הביכה את השלטון שם בחודש ינואר, כאשר הטיחה האשמות קשות בדבר הצנזורה שמופעלת במדינה על האינטרנט והאשימה את הממשלה הסינית ביוזמה ומעורבות
במתקפה קיברנטית מורכבת על אתרי החברה ועל חברות אמריקניות נוספות.
גוגל עצמה הייתה זו שסייעה לפתור את המשבר, בכך שהציעה כי תפסיק להכווין אוטומטית את הגולשים הסינים למנוע החיפוש בהונג-קונג, מה שיאפשר להם גלישה חופשית ללא צנזורה על התוצאות. ממשלת סין התחייבה כי גישת הגושים הסינים למנוע החיפוש בהונג-קונג לא תיחסם.
המחזור העסקי השנתי של גוגל בסין נע בין 300 ל-600 מיליון דולרים, והיא ממוקמת במקום השני מבין מנועי החיפוש הפופולאריים, הרחק מאחורי
Baidu , מנוע החיפוש המקומי בו משתמשים 75 אחוז מהגולשים הסינים.
מנכ"ל גוגל אריק שמידט מסר לעיתונאים כי הוא משוכנע שהחברה תצליח לשמר את רשיון המפעיל שלה בסין לתקופה ארוכה.