חברת התעופה easyJet תובעת את המתחרה הראשית שלה, Rynair, על הוצאת דיבה.
easyJet מאשימה את Rynair בכך שהציגה את מייסד התובעת באופן משפיל בפרסומת. בפרסומת מוצג מייסד easyJet בדמותו של פינוקיו, בעל אף ארוך. לטענת התובע, הפרסומת מתכוונת לרמוז כי easyJet אינה מגלה יושר מול לקוחותיה.
מייסד easyJet מסר כי החליט להגיש את התביעה בכדי להגן על שמו הטוב ולפצות על הנזק שנגרם לשמה של החברה בשל הפרסום המכפיש. לטענת התובע מנכ"ל Rynair חצה את גבול הטעם הטוב בתחרות בין שתי החברות - ברגע שתקף אותו אישית בפרסום והציג אותו כשקרן.
easyJet תכננה להגיש תביעת דיבה נוספת כנגד Rynair, הנוגעת לטענות שהשמיעו נציגי Rynair בתוכנית של ה-BBC בדבר חיובי אקסטרא שeasyJet כפתה על לקוחותיה לשלם.
לקוחות רבים השמיעו טענות כנגד שתי
חברות התעופה, על כך שהן גובות מספר כה רב של חיובי אקסטרא כך שמחיר הטיסה בפועל גבוה בשיעור ניכר מן המחיר ההתחלתי שמוצג בפרסום.
הממשלה הבריטית צפויה לפתוח בחקירה בנושא של שתי החברות, שכאמור מאשימות כל אחת את רעותה בחוסר הוגנות.
תגובתו המבדחת של מנכ"ל Rynair לתביעה של מייסד easyJet, היתה הצעה ליישב את הסכסוך בקרב סומו בין השניים שייערך בכיכר טרפלגר בלונדון.
Rynair אף מציעה לגולשים באתר שלה לחוות את דעתם על אופי הקרב בין שני המנהלים ולהציע הצעות בנושא.
ועוד בנושא: בחודש יוני בשנה שעברה תבע מייסד חברת התחבורה
Telsa motors, את מנכ"ל החברה הנוכחי באשמת הוצאת דיבה ו"מסע שנאה" שלטענתו ניהל המנכ"ל נגדו.
,