הבלוגרית הקובנית, יואני סאנצ`ז, מואשמת ע"י רשויות קובה על יצירת פרובוקציה.
סאנצ`ז נאמה במופע אומנותי בהוואנה ואמרה כי האינטרנט פותח "חריץ" במשטר הממשלה, וכי יש להסתער על פתח זה ו"לקפוץ מעל לקיר השליטה".
סאנצ`ז מרבה להעביר ביקורת על ממשלת קובה בבלוג שלה, Generacion Y, לו יש קוראים רבים בעיקר מחוץ לקובה, היות שבקובה עצמה, הגישה לאינטרנט מוגבלת.
בהצהרה שפירסמה הוועדה המארגנת של האירוע, התייחסו לנאום כ"מעשה אנטי-תרבותי של אופורטוניזם מביש". אף כי לא צוין שמה של סאנצ`ז, היא תוארה כ"בדלנית מקצועית" (professional dissident). בקובה מתייחסים לבדלנים כ"שכירי חרב" של ארה"ב.
ובינתיים, בצד השני של העולם,
ממשיכה סין להרחיב את נקיטת הצעדים בה החלה בחודש ינואר, וסוגרת 162 אתרי אינטרנט המכילים תוכן פורנוגרפי.
כזכור, בחודש ינואר פצחה סין בקמפיין לטיהור האינטרנט מתוכן פורנוגרפי ותוכן בלתי מוסרי ובהמשך החלה לנקוט צעדים גם נגד טלפונים סלולאריים.
מאז חודש ינואר נעצרו לפחות 45 איש ונסגרו מעל ל-2000 אתרים.
בנוסף, הכריזה סין כי בכוונתה לחסום הודעות טקסט בעלות תוכן ארוטי, ובנוסף נסגרו בלוגים בהם פורסם תוכן אנטי-ממשלתי.
ובמצרים
שוחרר לפני כשבוע הבלוגר, דיא אדין גד, לאחר כמעט 7 שבועות בהם שהה במעצר בעקבות דברים שכתב בבלוג שלו במהלך המבצע בעזה.
הבלוג של גד הכיל סיסמאות פרו-עזה וכנגד הנשיא חוסני מובארכ ושירותי הביטחון המצריים. בין היתר, כינה גד את הנשיא "אהוד מובארק".
ארגוני זכויות יוצרים מחו כנגד מעצרו של גד, בן ה-22, וטענו כי הוחזק במקום לא-ידוע, ועונה. הממשלה טוענת מצידה, כי היא מעמידה מענים לדין.
מצרים הפכה פחות סובלנית כלפי גורמים שמתנגדים למדיניות שהיא נוקטת בעזה. במקביל, ההתנגדות למדיניות זו גברה סביב המבצע בעזה, כאשר מצרים אכפה את חסימת המעברים לרצועה.