בית המשפט העליון חיזק פסיקה קודמת של בית המשפט העליון במדינת וירג`יניה, לפיה החוק לפשעי מחשבי בווירג`יניה נוגד את התיקון הראשון של חוקת ארה"ב.
החוק אוסר לחלוטין את ההפצה של כל דואר אלקטרוני ממקור אנונימי שנשלח ללא הזמנה ובהיקף גדול. בכך נכללות הודעות דתיות ופוליטיות, אשר מוגנות בחוקה.
הפסיקה של בית המשפט העליון בווירג`יניה ביטלה את הרשעתו של הספאמר הפורה, ג`רמי ג`יינס, אשר נשפט ל-9 שנים בכלא ב-2005 בהסתמך על החוק, לאחר ששלח יותר מ-10 מיליון יחידות דואר זבל מדי יום!
בינתיים נראה, על פי דיווחים, כי התובע הכללי של מדינת וירג`יניה מתכוון לפצוח בניסוח מחודש של חוק נגד ספאם.
בסוף שנת 2008 דיווחנו כי לבית משפט השלום בתל אביב הוגשה תביעה
ראשונה בישראל כנגד חברת נדל"ן שפעלה בניגוד לתיקון לחוק שנכנס לתוקף בראשית חודש דצמבר 2008 וזכה לכינוי "חוק דואר זבל" (ת.א 16394-12-08).
התובע, אילון עישר, עו"ד במקצועו, הגיש את התביעה נגד חברת נדל"ן.קום. ישראל בע"מ, העוסקת בשיווק נכסי נדל"ן, בין היתר באמצעות האינטרנט.
על פי כתב התביעה, שלחה הנתבעת במהלך חודש דצמבר הודעת דואר אלקטרוני, בה הוצעו למכירה נכסי נדל"ן שונים בישראל. התובע פנה לחברה וביקש ממנה לחדול ממשלוח הודעות, וזו הצהירה כי התובע הוסר מרשימת התפוצה.
עם זאת, יומיים לאחר שמסרה הצהרה זו, קיבל התובע הודעת דואר אלקטרוני פרסומית נוספת מהחברה.
ובתחילת מרץ השנה
הגישה הרשת החברתית, פייסבוק, תביעה נגד מפיץ דואר הזבל הידוע לשמצה, סנפורד וואלאס, וכן נגד נתבעים נוספים.
פייסבוק טוענת כי הנתבעים הפרו את חוק CAN- spam Act of 2003. על פי כתב התביעה, הנתבעים שלחו לחברי הרשת דואר זבל, כביכול מחברים שלהם. כמו כן, טוענת הרשת החברתית כי הנתבעים פרצו לחשבונות תוך שימוש בטכניקת פישינג.