משרד הפטנטים והסימנים המסחריים האמריקני, ה-USPTO, הגיש ב-2006 שינויים ב-4 חוקים הנוגעים לרישום פטנטים.
עלתה השאלה האם השינויים הללו הם "פרוצדורליים", או "מהותיים". במקרה שהם מוגדרים "מהותיים" (substantive), המשמעות היא שהחוקים מצויים בתחום השיפוט של הקונגרס.
השבוע, למרבה שמחתם של UPTSO, הסכים בית משפט לערעורים כי החוקים הם פרוצדורליים, וביטל פסיקה קודמת שחסמה למעשה את הטמעת החוקים הללו.
שניים מהחוקים החדשים, שעיקריהם מפורטים בכתבה, מקשים למעשה על תהליך קבלת הפטנטים. משום כך, חברות טכנולוגיה גדולות מצדדות ברפורמות הללו, שכן הן חוששות מהסיכוי שאחד הרכיבים במוצריהן היוצאים תדיר אל השוק, יהיה מוגן בפטנט של מישהו אחר. מאידך, חברות תרופות מתנגדות לשינויים.
בעוד שבית המשפט לערעורים צידד ב-USPTO באומרו כי החוקים הללו הינם פרוצדורליים, הם סייגו ואמרו כי משרד הפטנטים הפר את ה-Patent Act בחלק מהצעותיו. כלומר, זהו אינו סוף הסיפור ועדיין יש מקום וכוונה של בית משפט נמוך יותר לדון בפרטי החוקים החדשים לעומק.
לא רק בארה"ב עסוקים ברפורמות ברישום פטנטים: המשרד לקניין רוחני (IPO) באנגליה
גיבש תוכנית לפיה תוזלנה העלויות לרישום פטנטים וסימני מסחר.
התוכנית מציעה גם להגמיש את תנאי התשלום ולבוא לקראת גורמים שמגישים את הבקשה הראשונה שלהם.
המהלך אמור לאפשר ליזמים להגן על הקניין הרוחני שלהם גם בתקופה זו, של משבר כלכלי. לפי דיוויד לאמי, השר לקניין רוחני, אי הגנה על קניין רוחני עלולה לפגוע בטווח הארוך גם בעסקים וגם ביכולת התחרותית של בריטניה.
התוכנית גובשה בתגובה למהלך של OHIM, הגוף האחראי לרישום פטנטים באיחוד האירופאי, אשר הפחית עלויות ב-40%. לדברי IPO, המהלך מהווה גם תגובה לירידה במספר הבקשות לרישום פטנטים וסימני מסחר.