בשנה החולפת הוגש מספר שיא של תביעות עקב שימושם של אתרי אינטרנט בשמות של אישים או מותגים מפורסמים ללא רשות. התופעה, שנקראת Cybersquatting מתייחסת לניצול שמות מפורסמים למטרות רווח.
המגזר העסקי בו תביעות מסוג זה היו הרווחות ביותר הוא מגזר התרופות, ולא רחוק מאחוריו נמצאים, בין היתר, המגזר הכלכלי, האינטרנט ומגזר המסעדנות.
WIPO, הארגון העולמי לקניין רוחני, טיפל במעל ל-2000 תביעות בנושא שמות אתרי אינטרנט בלבד.
בפברואר האחרון פירסמנו כי
חברת MagicJack הגישה תביעה בגין הפרת סימן מסחרי.
החברה, שמתעסקת בשירותי VoIP, תבעה את ויניי ראזאם המפעיל את האתר voipphoneservices.org וכן 3 אתרי נוספים הקשורים לאתר שלו, בגין הפרת סימן מסחרי, פרסום שגוי והפרה של מסחר הוגן.
לטעת התביעה, גולשים הרושמים באתר של ראזאם את מילות החיפוש MagicJack מקבלים הודעה שלשונה הוא "אל תקנו את מוצרי MagicJack לפני שתקראו את הביקורת". בביקורת רשום כי MagicJack עוקבת אחריך ותגרור פריצה למחשבך.
ובמקביל מתפרסם בימים אלה כי ארגון האינטרנט להקצאת שמות ומספרים (ICANN) מתכוון להפיץ סיומות חדשות לאתרי אינטרנט. דבר זה עלול לעורר מחלוקות משפטיות נוספות, וכן הוא צפוי להקשות על בעלי הסימנים המסחריים לאתר את הגורמים המנצלים אותם.
מנכ"ל WIPO, פרנסיס גורי, מציין כי יהיה קל יותר להגן על סימנים מסחריים שאינם דו-משמעיים, כמו Sony, אך שמות דו-משמעיים, כמו Apple, עשויים להיות מסובכים יותר להגנה.
בנובמבר האחרון דיווחנו על כך ש
פאנל בוררות של WIPO פסק כי מפיצים וסוכנים יכולים להשתמש בסימן מסחרי של יצרן בשם הדומיין שלהם גם אם אינם מפיצים או סוכנים מורשים של היצרן.
חברת ITT, המחזיקה מעל 700 סימנים מסחריים, הרשומים ביותר ממאה מדינות בעולם, טענה לפני הפאנל על הפרה של סימן מסחרי על ידי חברת Differential Pressure Instruments בבעלות דאגלס ניקול מוירג`יניה. החברה מוכרת מוצרים שיוצרו ע"י ITT ונמכרו לממשלת ארה"ב אך מעולם לא נעשה בהם שימוש והממשלה מכרה אותם למפיצים שונים לצורך מכירה חוזרת.
חברת ITT טענה שלניקול אין זכויות או עניין חוקי בשמות הדומיין. ברם, הפאנל החליט שלחברה יש עניין חוקי בשם הדומיין תוך כך שהתבסס על מקרה משנת 2001 של חברת Oki Data.