האיחוד האירופי החליט כי בשלב זה אין צורך בחקיקה בנושא חופש באינטרנט, זאת בניגוד לטיוטת הצעת חוק בנושא שיצאה לאחרונה בארצות הברית.
החוק האמריקני מקדם את חופש הביטוי ברשת ובנוסף מגן על חברות אמריקאיות מפני אילוץ לנקוט צעדי דיכוי (כגון צנזורה).
האיחוד האירופי, מצידו, טוען כי מדינות רבות היום מפעילות צנזורה נגד אתרים, חוסמות אתרים ותוכן ולמעשה מאיימות על הגולשים ב"משטרה קיברנטית".
לטענת גורמים באיחוד, לא בטוח שחקיקה היא הפתרון המיטבי, וכי עדיפים כלים כמו הטלת קנסות או הקמת גוף מפקח על החופש באינטרנט.
האיחוד אינו רוצה לגרום לחברות האירופאיות להיות בעמדה נחותה, כשלפניהן תעמודנה האפשרויות של לעבור על החוק או לעזוב את השוק, כי אם מעדיף למצוא דרך בה יוכלו החברות לכבד זכויות אדם, מבלי להצטרך לעזוב את השוק או לעבור על החוק.
באוקטובר דיווחנו כי מיקרוסופט, גוגל ו-Yahoo מתאחדות על מנת להגן על חופש הביטוי הקיברנטי מפני
התערבות חיצונית .
שלושת החברות חתמו על קוד התנהגות גלובלי, המבטיח להציע הגנה טובה יותר על חופש הביטוי הקיברנטי מפני התערבות של גורמי ממשל שונים.
יוזמה זו נולדה, ככל הנראה, לאחר ביקורת שנשמעה נגד החברות בגין סיוע לצנזור האינטרנט במדינות כמו סין.
גם
בעלי מניות של חברת גוגל הציעו כי ענקית החיפוש תנקוט צעדים על מנת להבטיח חופש בגישה לאינטרנט ועל מנת לנהל מעקב על ההשפעות של החלטות החברה על זכויות אדם.
ואילו מנכ"ל גוגל, אריק שמידט , טוען כי ממשלות העולם נמצאות בבעיה חמורה יותר מאשר האזרחים שלהן, בכל הקשור לחופש הביטוי והחשיפה לעולם.
שמידט טוען כי כאשר אנו נכנסים לעידן בו יותר משני מיליארד אזרחי העולם גולשים ברשת האינטרנט, הסוגיה של צנזורה והגבלת הגלישה במדינות מסוימות לא תחזיק מעמד עוד זמן רב.